Samenwerking

//Samenwerking
Samenwerking2019-10-30T21:33:48+00:00

Samen circulair ondernemen

Met andere organisaties succesvol de circulaire economie realiseren. Daarom werkt StartCirculair intensief samen met diverse bedrijven – en daarmee kunnen bwe jou op maat ondersteunen. De samenwerkpartners én de koplopers van StartCirculair: warm aanbevolen!

Partner van MVO Nederland

Als partner van MVO Nederland zijn we onderdeel van de beweging naar de nieuwe economie, waarin positief financieel resultaat hand in hand gaat met de zorg voor onze planeet en mensen. Samen met bedrijven en ondernemende mensen gaan we voor maximale impact, nationaal en internationaal.

Website: MVO Nederland

SUBtracers: financiering duurzame innovaties

SUBtracers helpt innovatieve bedrijven bij het slimmer organiseren en efficiënter financieren van innovatie door het aanvragen van subsidies, kredieten, fiscale bijdragen en andere vormen van financiering: ‘Wij spreken de taal van ondernemers en van subsidieverstrekkers. Dat is de sleutel naar meer subsidie en voorkomt verrassingen in kosten en verplichtingen. Van aanvraag tot uitbetaling. Wij beschikken over allerlei handige software tools om –zonder dat je het merkt- de subsidieadministratie te regelen.’
SUBtracers helpt organisaties hun  innovatie slimmer, sneller en goedkoper te doen: ook als het gaat om circulair ondernemen! Zie hier voor meer informatie over SUBtracers.

In samenwerking met partner SUBtracers organiseert StartCirculair de inspirerende workshop ‘Subsidie & Financiering’ (zie hier).

Website: SUBtracers

Energievergelijk

Energievergelijk is opgezet als kenniscentrum voor duurzame energie en klimaatverandering. In 2018 is er nieuw leven in de website geblazen. Daarbij is de focus verlegd tot onderwerpen die voor alle energieverbruikers – consumenten, overheden en bedrijven – relevant zijn, waaronder circulaire economie. Energievergelijk biedt ook een energievergelijker waar consumenten kunnen wisselen van energieleverancier.

Website: Energievergelijk.nl

DuurzaamBedrijfsleven

DuurzaamBedrijfsleven is hét Business Platform voor succesvol duurzaam ondernemen. Het platform zet succesvol duurzaam ondernemen op de kaart zodat alle bedrijven (en ook non-profit organisaties) de kansen van duurzaamheid zien en pakken. Omdat nog te veel bedrijven deze kansen aan zich voorbij laten gaan.
Met toestemming neemt Startcirculair regelmatig nieuwsberichten van DuurzaamBedrijfsleven over.

Website: DuurzaamBedrijfsleven

Publiec

Specialist op het gebied van non-profit en overheidscommunicatie. De maatschappelijke dialoog organiseren, het ontwikkelen van een communicatiestrategie bij beleidsdossiers, woordvoering namens het bestuur richting de stad of bedenken én uitvoeren van communicatie bij projecten met een kop en een staart. Het vraagt om specifieke kennis over de rol en positie van de overheid of non-profit organisaties, met aandacht voor de politiek-bestuurlijke context en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Samen met Publiec organiseert StartCirculair de workshop ‘Omgevingsbewust circulair‘ (zie hier), met name gericht op gemeenten, waterschappen en provincies.

Website: Publiec

Stichting Technasium

Het technasium is een landelijk ontwikkelde formule voor bèta-onderwijs op havo en vwo. De 94 technasia streven naar een verbeterde instroom naar bètatechnische opleidingen in het hoger onderwijs en willen de belangstelling voor bètatechnische beroepen vergroten. Het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) staat hierin centraal: leerlingen werken in teams aan actuele bètatechnische projecten uit de praktijk. Eén van de pijlers van de technasiumformule is Leren voor Duurzame Ontwikkeling, zodat leerlingen duurzaam (en dus ook circulair) leren denken en handelen.

Tijdens de scholingsweken voor de technasia in 2018-2019 en 2019-2020 verzorgt StartCirculair een training voor technasium-docenten, zie hier.

Website: Stichting Technasium

RVO

De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) ondersteunt bedrijven en organisaties, onder andere met de transitie naar verduurzaming en circulair ondernemen en organiseren.

Website: RVO

Groene Groeiers van VNO-NCW

StartCirculair is Groene Groeier in het netwerk van VNO-NCW: ondernemers in Nederland die op een groene manier willen groeien. We willen niet alleen natuur en milieu zoveel mogelijk ontlasten bij onze economische activiteiten. Als het even kan, willen we met ons product of onze dienst ook bijdragen aan een betere en leefbare wereld.

Website: Groene Groeiers

Nederland Circulair

Het netwerk platform voor de circulaire economie in Nederland. Samen werken aan een circulaire economie.

Website: Nederlandcirculair