Agenda

//Agenda
Agenda2019-12-11T15:35:52+00:00

Bijeenkomsten, workshops, symposia

Een greep uit de bijeenkomsten rond circulair ondernemen (waarbij StartCirculair aanwezig is/was): presentaties, inspiratiesessies, workshops, lezingen, symposia, congressen.

Duurzaamheidscafé Gooise Meren

11 december 2019

StartCirculair (Bas Douma) geeft een presentatie over duurzaamheid: wat doet mensen bewegen om met circulaire economie aan de slag te gaan, wat vraagt dit van communicatie?

Zie hier voor meer informatie.

Scholing docenten Technasia

Seizoen 2019-2020

Om ons milieu en onze toekomst te sparen is duurzaam (circulair) denken, produceren, consumeren en handelen noodzakelijk. Onderwijs speelt hierbij een belangrijke rol. De honderd Technasia (bèta technische gymnasia) gaan ook komend schooljaar aan de slag met circulaire economie.
Samen met de stichting Technasia organiseert StartCirculair de scholing van de docenten in november 2019 en januari en februari 2020.

Zie hier voor meer informatie.

Inleiding en workshop docenten Economie

5 november 2019

Tijdens het najaarscongres van Vecon Business School verzorgen we een inleiding en een workshop. Over hoe docenten economische vakken betrokken kunnen worden (zie bij vraaggestuurde opdrachten binnen het Technasium-onderwijs en ook het nieuwe vak Technologie & Toepassing in het vmbo) bij de economische aspecten in deze opdrachten, waarmee deze docenten een volwaardige positie krijgen in dit geheel en de opdrachten kunnen meetellen voor VBS.

Zie hier voor meer informatie over ‘onderwijs en circulair ondernemen’.

17 oktober 2019 (De Ronde Venen)

De gemeente De Ronde Venen zet volop in op duurzaamheid. In 2040 wil de gemeente energieneutraal zijn. Daarvoor is de hulp van ondernemers van De Ronde Venen nodig! Maar hoe een bedrijf (verder) verduurzamen? Wat zijn de trends, zoals circulair ondernemen? Dit zijn enkele onderwerpen bij de bijeenkomst “Duurzaam ondernemen, wat levert het op?” op donderdag 17 oktober! Startcirculair verzorgt een inleiding en een workshop.

Aanmelden

7 oktober 2019 (Amsterdam)

StartCirculair organiseert workshops speciaal voor zzp’ers, interim professionals en consultants. Op maandag 7 oktober 2019 bij CIRCL in Amsterdam.

Zie hier voor alle informatie over deze workshop. En lees alvast het artikel over ‘ZZP’ers en circulair ondernemen’.

Aanmelden

12 september 2019 (Vianen)

StartCirculair organiseert workshops speciaal voor zzp’ers, interim professionals en consultants. Op donderdag 12 september 2019 bij het FutureLab van KWS / VolkerWessels in Vianen.

Zie hier voor alle informatie over deze workshop. En lees alvast het artikel over ‘ZZP’ers en circulair ondernemen’.

Aanmelden

16 september 2019 (Scherpenzeel – Gelderland)

StartCirculair organiseert workshops speciaal voor zzp’ers, interim professionals en consultants. Op maandag 16 september 2019 bij Interface in Scherpenzeel.

Zie hier voor alle informatie over deze workshop. En lees alvast het artikel over ‘ZZP’ers en circulair ondernemen’.

Aanmelden

17 september 2019 (Delft / Den Haag)

StartCirculair organiseert workshops speciaal voor zzp’ers, interim professionals en consultants. Op dinsdag 17 september 2019 bij Hoogheemraadschap Delfland in Delft.

Zie hier voor alle informatie over deze workshop. En lees alvast het artikel over ‘ZZP’ers en circulair ondernemen’.

Aanmelden

23 september 2019 (Groningen)

StartCirculair organiseert workshops speciaal voor zzp’ers, interim professionals en consultants. Op maandag 23 september 2019 bij De Prael in Groningen, in samenwerking met Impact Noord.

Zie hier voor alle informatie over deze workshop. En lees alvast het artikel over ‘ZZP’ers en circulair ondernemen’.

Aanmelden

25 september 2019 (Noord-Brabant / België)

StartCirculair organiseert workshops speciaal voor interim professionals en consultants. Op woensdag 25 september 2019 bij Q-lite in Baarle-Hertog-Nassau.

Zie hier voor alle informatie over deze workshop. En lees alvast het artikel over ‘ZZP’ers en circulair ondernemen’.

Aanmelden

Inspiratiesessie (juli 2019)

Interne inspiratiesessie voor Jong Stedin rond circulair ondernemen binnen je eigen bedrijf.

Kijk hier voor al onze inspiratiesessies- en startworkshops-op-maat.

Duurzaam Verpakt 2019 (18 juni 2019)

Wereldwijd neemt de vraag naar verpakkingen toe, terwijl de weerstand ertegen groeit: al dat materiaal dat maar in de prullenbak verdwijnt. Of erger: in het milieu terechtkomt. Het kost bovendien handenvol geld en energie om het te produceren. Aan de andere kant helpen verpakkingen producten te beschermen, vers te houden, schadevrij te transporteren, en zo verspilling tegen te gaan.

Niet alleen duurzame koplopers, de hele keten moet aan de slag om hierin de balans te vinden. Van verpakkers tot producenten en van recyclers tot retailers. DuurzaamBedrijfsleven brengt alle partijen bij elkaar om dit proces een boost te geven.

Zie hier het complete programma. Kijk hier voor al onze inspiratiesessies- en startworkshops-op-maat.

Circulaire Economie Festival (16 mei 2019)

Maak jij al het verschil met een circulair business model? Laat je inspireren door changemakers vanuit het bedrijfsleven en de overheid. Van corporates als Auping en Heijmans, tot start-ups als de Krekerij en de Versfabriek, vele circulaire organisaties waren aanwezig op het Circulaire Economie Festival op 16 mei in Nijmegen!

Zie hier het complete programma. Kijk hier voor al onze inspiratiesessies- en startworkshops-op-maat.

Bijeenkomst gemeente Pijnacker-Nootdorp (14 mei 2019)

Zijn ondernemers klaar voor de toekomst? Op dinsdag 14 mei 2019 organiseerde de gemeente Pijnacker-Nootdorp een economische conferentie voor ondernemers. Thema is: Op weg naar ondernemen in 2020-2025. Tijdens een inspiratiesessie ging Startcirculair in op circulair ondernemen. Wat is circulair ondernemen en wat kan het opleveren? Hoe pak je het aan en wat zijn de kansen voor ondernemers en gemeente?

Zie hier het complete programma. Kijk hier voor al onze inspiratiesessies- en startworkshops-op-maat.

Circulaire werklocaties 2050 (11 april 2019)

Startcirculair is donderdagavond 11 april in Amsterdam aanwezig bij het symposium Circulaire werklocaties 2050 in Pakhuis De Zwijger. Op het symposium worden de resultaten gepresenteerd van een vierdaags atelier dat Architectuur Lokaal in samenwerking met de provincie Noord-Holland, SADC en SKBN in februari heeft georganiseerd. De teams hebben onderzocht wat de circulaire economie en trends op het gebied van digitalisering, mobiliteit en werken betekenen voor toekomstige werklocaties in Noord-Holland. Op het symposium kijken politici en ontwikkelaars aan tegen de visies en ontwerpen van drie multidisciplinaire teams. Wat betekenen de resultaten voor het beleid en de praktijk van overheden en vastgoedbedrijven?

Informatie en aanmelden: Pakhuis De Zwijger

Congres docenten technasia (19 maart 2019)

Startcirculair was aanwezig én verzorgde een break-out sessie tijdens FuturoScoop in Amsterdam: een uniek event voor iedereen werkzaam in het technasiumonderwijs waar we samen het 15-jarig jubileum van het Technasium feestelijk afsluiten. Voor O&O-docent, toa, technator en schoolleider: FuturoScoop biedt volop inspiratie voor het hele technasiumteam. Startcirculair is samenwerkpartner (zie hier) van stichting Technasium.
De bijeenkomst is trouwens in het 100% circulaire Amsterdome, zie hier.

Informatie en aanmelden: FuturoScoop

Nationale Conferentie Circulaire Economie (21 februari 2019)

Startcirculair was op 21 februari in Den Haag aanwezig bij de Nationale Conferentie Circulaire Economie. Tijdens de conferentie stonden netwerken, elkaar inspireren en samen werken aan gezamenlijke uitdagingen centraal. Met natuurlijk ook de presentatie van het Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie en aandacht voor het Versnellingshuis.

Lancering Versnellingshuis (13 februari 2019)

Startcirculair is op 13 februari in Alkmaar aanwezig bij de lancering van het Versnellingshuis. In het Versnellingshuis bieden experts uit het bedrijfsleven, overheid en wetenschap samen de juiste hulp aan ondernemers die aan de slag gaan met circulair ondernemen.

Zie voor meer informatie: Versnellingshuis

De Groene Bubbel Voorbij (24 januari 2019)

Startcirculair is op 24 januari aanwezig bij het festival van MVO Nederland ‘De Groene Bubbel Voorbij’. Tijdens deze bijeenkomst bouw je verder aan jouw duurzame business, vind je onverwachte ontmoetingen en leer je van praktijkvoorbeelden en pioniers. Zo inspireren en activeren we elkaar en anderen. Laat de duurzame beweging groeien en ga je groene bubbel voorbij!

Zie voor meer informatie: MVO-Nederland

Week van de Circulaire Economie 2019

Van maandag 14 t/m vrijdag 18 januari 2019 is er de Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze week openen koplopers die nu al slim, circulair ondernemen hun deuren voor ondernemers die graag aan de slag willen met de circulaire economie. Ben je er bij? Check de agenda.

Startcirculair is aanwezig bij onder andere de Stakeholderbijeenkomst Transitieagenda Consumptiegoederen.

Zie hier voor alle evenementen.

Scholing docenten Technasia

Winter 2018-2019

Om ons milieu en onze toekomst te sparen is duurzaam (circulair) denken, produceren, consumeren en handelen noodzakelijk. Onderwijs speelt hierbij een belangrijke rol. De honderd Technasia (bèta technische gymnasia) gaan dit jaar aan de slag met circulaire economie.
Samen met de stichting Technasia organiseert StartCirculair de scholing van de docenten op 9 en 29 november, 21 januari en 4 februari.

Zie hier voor meer informatie.

Interne inspiratiesessie Circulaire Economie

Incompany

Ga als bedrijf of organisatie (gemeente, zorginstelling, onderwijs, sportvereniging) ook aan de slag met circulair ondernemen. Start met een interne inspiratiesessie, geheel op maat verzorgd door Startcirculair.

Zie hier voor meer informatie over onze incompany inspiratiesessie.

Financiering en subsidie circulair ondernemen

Incompany

Je wilt als organisatie (ook: overheid) of bedrijf aan de slag met circulair ondernemen. Dan wil je weten wat de mogelijkheden zijn van financiering en subsidiëring van je innovatie. StartCirculair organiseert met samenwerkpartner SUBtracers bijeenkomsten en workshops over financiering en subsidie die van toepassing kunnen zijn.
Zie hier voor meer informatie over financiering en subsidie met betrekking tot circulair ondernemen.

Circulaire beurs

7 november 2018, Den Haag

De overheid staat steeds voor nieuwe uitdagingen. En circulair inkopen is dé uitdaging van nu – mede door het nieuwe Klimaatakkoord. Kom op 7 november naar de Circulaire Beurs en ontdek hoe je circulariteit het beste kunt aanpakken. Op de Circulaire Beurs laten start-ups en andere bedrijven zien met welke innovatieve producten en diensten het inkoopproces van een gemeente kan verduurzamen.
Ook Startcirculair is aanwezig!

Voor informatie en aanmelden, zie hier

Platform Bouw

27 september 2018

Op grote schaal vindt er verduurzaming in de bouw plaats. Ook de sectoren Afbouw en Interieurbouw gaan aan de slag met circulair ondernemen.
StartCirculair was inleider tijdens bijeenkomst in september van het actieve Platform ‘Bouw ontmoet bouw ontmoet afbouw’.

Betrek je medewerkers bij circulair ondernemen

17 mei 2018, Amsterdam

Tijdens een conferentie in Circl (het circulaire ontmoetingscentrum van ABN-Amro), georganiseerd door Office Atletes, verzorgde Startcirculair de workshop ‘Het belang (en het hoe) van het betrekken van medewerkers bij circulair ondernemen’.

Lees in dit verband ook de blog van Rob Boerée!