Agenda

//Agenda
Agenda2019-02-26T10:41:17+00:00

Inspiratie en netwerk

Een greep uit de bijeenkomsten rond circulair ondernemen waarbij StartCirculair aanwezig is: presentaties, inspiratiesessies, workshops, lezingen, symposia, congressen.

Congres docenten technasia (19 maart 2019)

Startcirculair is aanwezig én verzorgt een break-out sessie tijdens FuturoScoop in Amsterdam: een uniek event voor iedereen werkzaam in het technasiumonderwijs waar we samen het 15-jarig jubileum van het Technasium feestelijk afsluiten. Voor O&O-docent, toa, technator en schoolleider: FuturoScoop biedt volop inspiratie voor het hele technasiumteam. Startcirculair is samenwerkpartner (zie hier) van stichting Technasium.
De bijeenkomst is trouwens in het 100% circulaire Amsterdome, zie hier.

Informatie en aanmelden: FuturoScoop

Nationale Conferentie Circulaire Economie (21 februari 2019)

Startcirculair was op 21 februari in Den Haag aanwezig bij de Nationale Conferentie Circulaire Economie. Tijdens de conferentie stonden netwerken, elkaar inspireren en samen werken aan gezamenlijke uitdagingen centraal. Met natuurlijk ook de presentatie van het Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie en aandacht voor het Versnellingshuis.

Lancering Versnellingshuis (13 februari 2019)

Startcirculair is op 13 februari in Alkmaar aanwezig bij de lancering van het Versnellingshuis. In het Versnellingshuis bieden experts uit het bedrijfsleven, overheid en wetenschap samen de juiste hulp aan ondernemers die aan de slag gaan met circulair ondernemen.

Zie voor meer informatie: Versnellingshuis

De Groene Bubbel Voorbij (24 januari 2019)

Startcirculair is op 24 januari aanwezig bij het festival van MVO Nederland ‘De Groene Bubbel Voorbij’. Tijdens deze bijeenkomst bouw je verder aan jouw duurzame business, vind je onverwachte ontmoetingen en leer je van praktijkvoorbeelden en pioniers. Zo inspireren en activeren we elkaar en anderen. Laat de duurzame beweging groeien en ga je groene bubbel voorbij!

Zie voor meer informatie: MVO-Nederland

Week van de Circulaire Economie 2019

Van maandag 14 t/m vrijdag 18 januari 2019 is er de Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze week openen koplopers die nu al slim, circulair ondernemen hun deuren voor ondernemers die graag aan de slag willen met de circulaire economie. Ben je er bij? Check de agenda.

Startcirculair is aanwezig bij onder andere de Stakeholderbijeenkomst Transitieagenda Consumptiegoederen.

Zie hier voor alle evenementen.

Scholing docenten Technasia

Winter 2018-2019

Om ons milieu en onze toekomst te sparen is duurzaam (circulair) denken, produceren, consumeren en handelen noodzakelijk. Onderwijs speelt hierbij een belangrijke rol. De honderd Technasia (bèta technische gymnasia) gaan dit jaar aan de slag met circulaire economie.
Samen met de stichting Technasia organiseert StartCirculair de scholing van de docenten op 9 en 29 november, 21 januari en 4 februari.

Zie hier voor meer informatie.

Interne inspiratiesessie Circulaire Economie

Incompany

Ga als bedrijf of organisatie (gemeente, zorginstelling, onderwijs, sportvereniging) ook aan de slag met circulair ondernemen. Start met een interne inspiratiesessie, geheel op maat verzorgd door Startcirculair.

Zie hier voor meer informatie over onze incompany inspiratiesessie.

Financiering en subsidie circulair ondernemen

Incompany

Je wilt als organisatie (ook: overheid) of bedrijf aan de slag met circulair ondernemen. Dan wil je weten wat de mogelijkheden zijn van financiering en subsidiëring van je innovatie. StartCirculair organiseert met samenwerkpartner SUBtracers bijeenkomsten en workshops over financiering en subsidie die van toepassing kunnen zijn.
Zie hier voor meer informatie over financiering en subsidie met betrekking tot circulair ondernemen.

Circulaire beurs

7 november 2018, Den Haag

De overheid staat steeds voor nieuwe uitdagingen. En circulair inkopen is dé uitdaging van nu – mede door het nieuwe Klimaatakkoord. Kom op 7 november naar de Circulaire Beurs en ontdek hoe je circulariteit het beste kunt aanpakken. Op de Circulaire Beurs laten start-ups en andere bedrijven zien met welke innovatieve producten en diensten het inkoopproces van een gemeente kan verduurzamen.
Ook Startcirculair is aanwezig!

Voor informatie en aanmelden, zie hier

Platform Bouw

27 september 2018

Op grote schaal vindt er verduurzaming in de bouw plaats. Ook de sectoren Afbouw en Interieurbouw gaan aan de slag met circulair ondernemen.
StartCirculair was inleider tijdens bijeenkomst in september van het actieve Platform ‘Bouw ontmoet bouw ontmoet afbouw’.

Betrek je medewerkers bij circulair ondernemen

17 mei 2018, Amsterdam

Tijdens een conferentie in Circl (het circulaire ontmoetingscentrum van ABN-Amro), georganiseerd door Office Atletes, verzorgde Startcirculair de workshop ‘Het belang (en het hoe) van het betrekken van medewerkers bij circulair ondernemen’.

Lees in dit verband ook de blog van Rob Boerée!