Philips Lighting (nu Signify): leasen van licht

//Philips Lighting (nu Signify): leasen van licht

Signify (de nieuwe bedrijfsnaam van Philips Lighting) introduceert ‘Circular lighting’: een lighting service waarmee bedrijven en Signify bijdragen aan een wereld met zo min mogelijk afval en een optimaal behoud van grondstoffen. Met circular lighting verschuift de focus naar een circulaire economie, waarin ‘bezit’ vervangen wordt door ‘gebruik’. En waarbij uiteraard tijdens het gebruik fors wordt bespaard op energie en onderhoud. Zie ook onze andere koplopers!

Veelsoortig voordeel voor een organisatie

  • Geen investering, omdat armaturen niet als activa worden opgenomen op de balans
  • Organisatie betaalt een vergoeding per maand of kwartaal
  • Aanzienlijke besparing op operationele kosten dankzij prestatiegericht onderhoud en exploitatie management
  • Lager energieverbruik dankzij duurzame verlichting van hoge kwaliteit
  • Minder CO2-uitstoot helpt om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen
  • Efficiënt gebruik van grondstoffen en maximaal hergebruik van materialen

Schiphol

Dankzij verlichting op circulaire basis krijgt Schiphol licht ‘in gebruik’, terwijl Signify eigenaar blijft van de armaturen en de installaties. Signify en Cofely zijn verantwoordelijk voor de prestaties en levensduur van het systeem. Door het gebruik van herbruikbare materialen en energie-efficiënte LED-verlichting wordt 50% afname van het elektriciteitsverbruik gerealiseerd. Het vernieuwde lichtdesign zorgt daarnaast voor een verbeterde lichtbeleving.

Door het toepassen van verschillende circulair economische uitgangspunten creëren Schiphol Group, Cofely en Signify een nieuwe standaard in de transitie naar een circulair economische wereld. De toepassing van circulaire verlichting maakt deel uit van een ingrijpende vernieuwing van de terminal om reizigers meer comfort te bieden en om de capaciteit van Schiphol te vergroten.

Meer informatie

Zie hier voor meer informatie over Signify en circulaire economie.
Zie hier over de circulaire verlichting op Schiphol.

Inspirerend voorbeeld

Signify laat in onze ogen zien dat in de circulaire economie ‘bezit’ veelal kan worden vervangen door ‘gebruik’, met belangrijk voordeel voor onder andere materiaalhergebruik. Ook in bedrijfseconomisch opzicht is ‘leasen’ van een dienst of product voor elke organisatie een interessante optie.

Over StartCirculair

Startcirculair ondersteunt bedrijven en organisaties die meer willen weten van Circulaire Economie om vervolgens aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dat doen we met informatieinspiratie en workshops en met advies (waaronder financieel advies).
Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Laat het ons weten: E info@startcirculair.nl | M +31 6 200 11 5 11

 

 

2 september 2019