Lisa Verhey: ‘Wees voorbereid op circulair ondernemen’

//Lisa Verhey: ‘Wees voorbereid op circulair ondernemen’

Als vacaturebank en recruitmentbureau wil Greenjobs heel Nederland helpen verduurzamen en circulair ondernemen is hiervan een grondbeginsel. Greenjobs faciliteert de workshops speciaal voor zzp’ers, interim professional en consultants die we in september en oktober organiseren. In gesprek met Lisa Verhey van Greenjobs.

Bedrijven met duurzame missie

‘Met onze duurzame vacaturebank Greenjobs bieden we online diensten. Circulair ondernemen is daarom iets minder direct van toepassing op onze werkzaamheden. Toch doen wij ook zo veel mogelijk aan circulair ondernemen, in ons gebruik van materialen, producten en diensten. We werken enkel voor en met organisaties met een duurzame missie of doelstelling, dus circulair ondernemen is eigenlijk hetgeen waarvóór en waardóór we werken. Met elke kandidaat die via Greenjobs aan de slag kan in een duurzame positie, dragen we weer bij aan de circulaire economie.’

Voorbereid duurzaam zijn

‘Onze bedrijfsvoering is niet puur gericht op geld, maar op onze bijdrage aan het samen verduurzamen van de planeet. Naast het bieden van een vacaturebank zijn we ook een platform waar werkzoekenden advies krijgen over solliciteren, loopbaancoaching kunnen aanvragen en nog meer. We willen de kandidaten voorbereid de duurzame sector in sturen en hopen zo de groei van de industrie te bevorderen. Met onze ervaren recruiters achter de vacaturebank helpen we geschikte werkzoekenden ook regelmatig aan een leuke nieuwe baan!’

Eigen aanpak

We komen onze duurzame klanten zo veel mogelijk tegemoet door het schappelijk houden van onze tarieven. We werken hard om telkens een breed aanbod aan de nieuwste duurzame vacatures online te krijgen, zodat zo veel mogelijk kandidaten aan het werk kunnen in de circulaire economie. Ons vacature aanbod is groot en we groeien hard; voor iedereen zit er altijd wel iets tussen!

Maar ook in onze kantoorruimte zijn we bezig met circulair ondernemen. Vrijwel alle meubelen in ons kantoor zijn tweedehands of zelfs van langs de straat. Ons afval scheiden we (wat eerder nog niet gebeurde in ons kantoorgebouw), gft afval hergebruiken we voor in de tuin, en het papier dat we gebruiken voor posters of kaartjes komt van duurzame Nederlandse merken als Weloverecycled of Bloom. We gebruiken Ecosia als zoekmachine en helpen daarmee bomen te planten en gaan in de toekomst idealiter over op een duurzame website host.

Deze manier van circulair werken stimuleren we enorm via onze vier social-mediakanalen om een zo groot en breed mogelijk publiek bekend te maken met en bewust te maken van de ruime mogelijkheden over circulaire economie. Op Instagram posten we dagelijks over de laatste duurzame trends, merken, nieuwtjes en tips.’

Impact die telt

Duurzaamheid en circulair ondernemen gaan steeds meer leven in het Nederlandse bedrijfsleven.  Hiermee verandert de bedrijfsvoering ook: het is niet meer alleen money, money, money, maar ook de impact die telt. Zzp’ers en andere werkzoekenden bevelen we dan ook aan om, wanneer je op zoek bent naar werk, je goed in te lezen in wat een baan in duurzaamheid precies inhoudt. Op onze website hebben we tips over het waarom, wat en hoe van werken in de duurzame sector (www.greenjobs.nl/krijg-tips) om sollicitanten voor te bereiden op de nieuwe uitdaging die zij aangaan.’

Affiniteit met circulair is gewenst

‘Greenjobs is onderdeel van The Sustainable Recruiter. Met onze beide diensten schreeuwen we duurzaamheid uit, zowel in onze bedrijfsnamen als werkwijzen en missies. Om bij ons te werken is het dus gewenst om in ieder geval affiniteit met circulaire economie te hebben. Ook is het juist geweldig om nieuwe werknemers in hun tijd bij ons bekend te maken met alles wat samenhangt met circulair ondernemen. Op die manier spreek je immers een steeds groter publiek aan, ook sollicitanten (en daarmee hopelijk hun familie, vrienden en kennissen) die er eerst nog niet zo veel mee te maken hadden.’

2 september 2019