FLOOW2: deelmarktplaats voor organisaties

//FLOOW2: deelmarktplaats voor organisaties

FLOOW2 is de b2b-deelmarktplaats waarop bedrijven, (zorg)organisaties en overheidsinstanties ongebruikte bedrijfsmiddelen, restmaterialen, faciliteiten, diensten en personeel te delen, verhuren en verkopen. Koploper FLOOW2 identificeerde hiermee als eerste in de wereld de kansen van de deeleconomie voor bedrijven en organisaties, zodat zij efficiënt kunnen omgaan met bestaande middelen en materialen, in plaats van deze steeds nieuw aan te schaffen.

Zie hier onze andere koplopers!

Delen: integraal onderdeel van circulair ondernemen

Het delen van bedrijfsmiddelen en materialen kan worden gezien als een integraal onderdeel van circulair ondernemen, waarin kringlopen worden gesloten en het afval van van het ene bedrijf de grondstoffen van het andere bedrijf zijn.

Bedrijven kunnen delen met externe bedrijven, binnen een bestaand netwerk van bedrijven of binnen één organisatie tussen afdelingen of locaties. Voor netwerken, interne organisaties en andere specifieke communities ontwikkelt FLOOW2 gepersonaliseerde (interne) deelplatformen waarop zij in een besloten en vertrouwde omgeving met asset sharing aan de slag kunnen.

Van zorgorganisaties tot bedrijvenparken en bouwsector

FLOOW2 realiseerde bijvoorbeeld het deelplatform parksharing.nl, waarop bedrijven gevestigd op bedrijvenparken door heel Nederland bedrijfsmiddelen, restmaterialen en diensten kunnen delen met collega-bedrijven op het bedrijvenpark of daarbuiten.

Daarnaast lanceerden ze een interne deelmarktplaats voor de 800 locaties van zorginstelling ’s Heeren Loo, om binnen en tussen deze locaties spullen, meubilair, diensten en klusjes te delen.
Voor de bouwsector in België realiseerde het bedrijf werflink.be, waarop bouwbedrijven bouwmaterieel en restmaterialen kunnen verhandelen, en daarmee verspilling tegen te gaan.

Asset sharing: circulair business model

Voor bedrijven en organisaties resulteert delen in financiële, duurzame en sociale voordelen. Toch vergt het starten met zo’n innovatieve tool, zonder de uitkomsten vooraf te kennen, wel lef en leiderschap. Daarom ontwikkelde FLOOW2 de SharingScan, die organisaties vooraf inzicht geeft in wat zij potentieel kunnen verdienen en besparen, zowel op financieel als op duurzaam niveau.

Informatie

Zie hier voor meer inspirerende informatie over koploper FLOOW2 en/of neem contact op met Laury Zwart: laury.zwart@floow2.com

Meer inspiratie

Startcirculair ondersteunt bedrijven en organisaties die meer willen weten van Circulaire Economie – om vervolgens zelf aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dat doen we met informatieinspiratie en workshops, scholing van docenten én met advies (waaronder financieel advies).

Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Laat het ons weten: E info@startcirculair.nl | M +31 6 200 11 5 11

 

8 augustus 2019