i-did: circulair en sociaal

//i-did: circulair en sociaal

i-did gelooft in een sociale en circulaire samenleving. Een samenleving waar iedereen een bijdrage levert om de cirkel draaiend te houden en waar niemand wordt buitengesloten. Daarom begeleidt i-did mensen die lang in de bijstand hebben gezeten naar werk.

Voor ons is i-did een inspirerende koploper. Zie ook de andere koplopers Circulaire Economie.

i-did ontdekte dat niet meer draagbare kleding een nieuwe grondstof oplevert. Een hoogwaardig kwaliteit vilt, waarin het karakter van de oorspronkelijke kleding is terug te zien: oude KLM uniformen worden helder blauw vilt. Oude ziekenhuiskleding wordt wit vilt met een pastel tintje. En zo wordt afgewaardeerde Efteling kleding sprookjesachtig blauw vilt.

Ze gebruiken gerecycled vilt voor mooie design producten als tassen, maar nu ook als toepassing voor design producten voor het interieur die de akoestiek van een ruimte enorm verbeteren.

Meer weten

i-did heeft vestigingen in Utrecht en Den Haag, en ook een webshop. Voor meer informatie: info@i-did.nl

Meer inspiratie?

Startcirculair ondersteunt bedrijven en organisaties die meer willen weten van Circulaire Economie – om vervolgens zelf aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dat doen we met informatieinspiratie en workshops en met advies (waaronder financieel advies).

Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Laat het ons weten: E info@startcirculair.nl | M +31 6 200 11 5 11

  

14 juni 2019