Circl: circulaire hotspot

//Circl: circulaire hotspot

Circl is een circulair platform op de Amsterdamse Zuidas waar maatschappij en samenleving samen in beweging komen voor een duurzame wereld.
Op 7 oktober 2019 organiseren we in Circl een van onze landelijke workshops over circulair ondernemen!

Het begon met de droom om als ABN AMRO bij te dragen aan een duurzame wereld, waarin niks van wat we maken, kopen of gebruiken verloren gaat. Economie, dat zijn we immers zelf. Als bank; burger of ondernemer, werknemer of werkgever. Zo is het idee geboren om het circulair paviljoen te bouwen: ‘Circl’. Een circulair gebouw, geïsoleerd door het gebruik van vezels uit 16.000 ingezamelde jeans. Voorzien van een lift die eigendom van de fabrikant blijft en betaald wordt op basis van gebruik.

Right to copy

Wat je moet leren doen, leer je door het te doen. Circl hoopt dat iedereen de nieuwe kennis en ervaring die ze hebben opgedaan bij de circulaire bouw van Circl gaat gebruiken. Ze spreken daarom bij Circl niet van copyright, maar liever van een ‘right to copy’.

Circl gelooft in de nieuwe, circulaire economie en bovenal dat we dit alleen gezamenlijk kunnen realiseren. Circl is ontworpen om spontane ontmoetingen mogelijk te maken. Het is een ontmoetingsplaats voor start-ups en onderwijsinstellingen, voor buurtbewoners en gevestigde ondernemingen, voor overheden en burgers, voor ngo’s en instellingen. Ook Startcirculair spreekt regelmatig af bij Circl!

Circulaire hotspot

Circl is de nieuwe hotspot op de Zuidas, met een restaurant en een rooftopbar. Je kunt bij Circl terecht om te werken, te borrelen en dineren, andere mensen te ontmoeten of een lezing bij te wonen. Zie hier voor meer informatie over Circl.

Meer inspiratie?

Startcirculair ondersteunt bedrijven en organisaties die meer willen weten van Circulaire Economie – om vervolgens zelf aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dat doen we met informatieinspiratie en workshops en met advies (waaronder financieel advies).

Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Laat het ons weten: E info@startcirculair.nl | M +31 6 200 11 5 11

6 mei 2019