Ontroerend…

//Ontroerend…

Blog van Rob Boerée, initiatiefnemer Startcirculair

Ik hield het niet droog. Maar ook als het niet had geregend, zou dat zijn gebeurd. Tijdens de Klimaatmars, afgelopen zondag.

Samen met mijn lief kom ik aanlopen van het Centraal Station. En al halverwege het Damrak is het vol. Met opgewekte mensen, in alle soorten en maten, overal vandaan, die ondanks de regen en de kou willen laten zien dat de tijd van praten voorbij is. Dat er gehandeld moet worden, voordat het te laat is. Die de wetenschap serieus nemen, die hun gezonde verstand laten spreken, die een duurzame toekomst voor hun kinderen en kleinkinderen willen. En er genoeg van hebben uitgemaakt te worden voor klimaatgekkies, voor klimaatdrammers, en willen laten zien dat de grote gevolgen van klimaatverandering breed in de Nederlandse samenleving worden erkend. En niet aan de zijlijn willen blijven staan.

Dat ik hier ben, is logisch. Mijn hele werkzame leven staat in het teken van duurzaamheid, de energietransitie, de circulaire economie en de klimaatverandering. Zou raar zijn als ik er niet was. Maar de meeste mensen die meedoen aan de Klimaatmars houden zich in hun dagelijkse leven met andere onderwerpen bezig. Maar ze hebben het begrepen, er moet iets gebeuren, een signaal afgegeven, en dat raakt me. Je inzetten voor zoiets groots als klimaatverandering, zonder eigenbelang, en zo massaal, het is naar mijn weten nog niet eerder gebeurd. De scholieren in België hebben de aanzet gegeven, en de mensen om mij heen hebben begrepen dat die beweging groter moest worden.

En dat ontroert me. En het sterkt me om ermee door te gaan. Met de beweging die met de Klimaatmars weer aan kracht heeft gewonnen. Die het je waard maakt je nat te laten regenen, je de verleiding van een warm café onderweg doet weerstaan, en ervoor zorgt dat mijn lief en ik tevreden en rozig thuis op de bank neerzijgen en tegen elkaar zeggen: “Goed hè”.

Startcirculair ondersteunt bedrijven en organisaties die meer willen weten van Circulaire Economie om vervolgens aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dat doen we met informatieinspiratie en workshops en met advies (waaronder financieel advies).

Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken?
Laat het ons weten: E info@startcirculair.nl | M +31 6 200 11 5 11

 

11 maart 2019