Circulaire en inclusieve fietsen

//Circulaire en inclusieve fietsen

Roetz-Bikes maakt unieke, stoere en urban damesfietsen en herenfietsen door een tweede leven te geven aan afgedankte fietsen van bekende Nederlandse fietsmerken zoals Gazelle, Batavus en Sparta. Stijlvolle stadsfietsen, de elektrische Vigour+, gepersonaliseerde bedrijfsfietsen en de OV-fiets Recycle.Ook herstelt Roetz-bikes zogeheten ‘fietsvloten’, bijvoorbeeld een grote hoeveelheid OV-fietsen.

Roetz-Bikes, gevestigd in Amsterdam-Noord, gelooft in verantwoord ondernemen en maakt daarom fietsen voor een lang leven. Door onderdelen te hergebruiken, krijgen oude fietsen een tweede leven.

Bruikbare grondstoffen en talenten

Tiemen ter Hoeven, eigenaar: ‘We zien bruikbare grondstoffen waar andere schroot in zien. We zien talenten in mensen waar andere juist hun valkuilen waarnemen. In de Roetz Fair Factory maken mannen en vrouwen met een ‘rugzak’ prachtige designfietsen vanuit afgedankte tweewielers. Met de hand én met trots. We leiden ze op tot ervaren fietsenmakers met verstand van zaken en goede vooruitzichten voor een vaste baan.‘

Roetz-Bikes wint DAM Prijs 2018

Tiemen ter Hoeven is met zijn bedrijf Roetz-Bikes uitgeroepen tot de meest duurzame ondernemer van 2018. De jury van de Amsterdamse DAM Prijs: ‘Roetz-Bikes is een goed doordacht circulair initiatief met een prachtige sociale agenda. Een mooie bijdrage aan de stad om fietswrakken een tweede leven te geven en zo een besparing te realiseren op grondstoffen als staal en aluminium.’

Circulair en inclusief

De trotse winnaar hoopt dat het winnen van de DAM Prijs andere makers inspireert om óók inclusief en circulair te denken. “Dat ze Roetz-Bikes zien en denken: hee, dat is interessant. Misschien kunnen wij daar ook wat mee gaan doen”, aldus Tiemen ter Hoeven.
Zie hier voor meer informatie over deze koploper circulair ondernemen.

Over Startcirculair

Startcirculair ondersteunt bedrijven en organisaties die meer willen weten van Circulaire Economie om vervolgens aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dat doen we met informatieinspiratie en workshops en met advies (waaronder financieel advies).
Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Laat het ons weten: E info@startcirculair.nl | M +31 6 200 11 5 11

25 november 2018