5 Inspirerende businesscases

//5 Inspirerende businesscases

In 2050 moet Nederland circulair zijn. Daarvoor is nog een hoop werk te doen. Het enthousiasme en daarmee ook het aantal circulaire initiatieven zit echter in de lift. DuurzaamBedrijfsleven zet vijf circulaire businesscases op een rij.

Eerder in het jaar vroeg DuurzaamBedrijfsleven experts en lezers of het streven naar een circulaire economie al tot aantoonbare verduurzaming binnen het Nederlandse bedrijfsleven leidt. Bijna de helft antwoordde dat de verduurzaming nog niet zichtbaar is. Een kleine 40 procent zag het positiever in, maar vond dat de stappen minimaal waren.

Desalniettemin schieten de circulaire initiatieven als paddenstoelen uit de grond. Deze 5 circulaire initiatieven laten zien hoe je met duurzaam ondernemen en samenwerken succes kan boeken:

  • Ecor: plaatmateriaal van reststromen, zoals jeans of hennep
  • Ioniqa: afval van PET-plastic wordt hoogwaardige, pure grondstof
  • Neste, ReNew ELP en Licella: chemische recycling van plastic afval tot circulaire grondstof
  • QCP: hoogwaardige toepassingen voor gerecycled (consumenten)afval (onder andere toepasbaar in de zorgsector)
  • The NextGen Cup Consortium and Challenge: volledig recyclebare bekers

Lees verder over deze succesvolle circulaire business cases op DuurzaamBedrijfsleven.
Dit bericht is afkomstig van DuurzaamBedrijfsleven.nl het grootste en snelst groeiende B2B kennis- en informatieplatform over duurzaam ondernemen en innovatie in Nederland. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van het beste en laatste duurzame nieuws uit het bedrijfsleven.

Over StartCirculair

Startcirculair ondersteunt bedrijven en organisaties die meer willen weten van Circulaire Economie om vervolgens aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dat doen we met informatieinspiratie en workshops en met advies (waaronder financieel advies).
Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Laat het ons weten: E info@startcirculair.nl | M +31 6 200 11 5 11

1 oktober 2018