Nieuw: circulair beton

//Nieuw: circulair beton
circulair beton

New Horizon Urban Mining en grond-, weg-, en waterbouwer Rutte Groep presenteerden op de vastgoedbeurs Provada een machine die beton kan splitsen in zand, cement en grind. Het is wereldwijd voor het eerst mogelijk om beton op deze manier te recyclen. Nieuw: circulair beton!   

Beton is het meest toegepaste materiaal in de bouw, maar tegelijkertijd een van de meest verontreinigde bouwmaterialen. Bij het maken van beton komt namelijk wereldwijd meer dan 5 miljard ton CO2 vrij, wat gelijk staat aan 9 procent van de totale CO2-emissie op aarde. Het maken van beton is zelfs schadelijker dan de uitstoot van alle auto’s, bussen, schepen en vliegtuigen bij elkaar.

De nieuwe betonverwerkingsmethode kan echter substantieel bijdragen aan minder CO2-uitstoot. De machine kan de grondstoffen uit beton namelijk terugwinnen om er vervolgens nieuw beton van te maken. De twee bedrijven noemen het nieuwe circulaire product ‘Freement’. Circulair beton, Freement, zal niet duurder zijn dan normaal beton.

Lees verder over circulair beton op DuurzaamBedrijfsleven.
Dit bericht is afkomstig van DuurzaamBedrijfsleven.nl het grootste en snelst groeiende B2B kennis- en informatieplatform over duurzaam ondernemen en innovatie in Nederland. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van het beste en laatste duurzame nieuws uit het bedrijfsleven.

Over StartCirculair

Startcirculair ondersteunt bedrijven en organisaties die meer willen weten van Circulaire Economie om vervolgens aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dat doen we met informatieinspiratie en workshops en met advies (waaronder financieel advies).
Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Laat het ons weten: E info@startcirculair.nl | M +31 6 200 11 5 11

circulair beton

6 juni 2018