Hoe staat jouw organisatie ervoor?

//Hoe staat jouw organisatie ervoor?

Donderdag 17 mei 2017 organiseerde Office Athletes bij ABN AMRO Bank N.V. Circl (het circulaire paviljoen op de ZuidAs), samen met StartCirculair en SiSo IT Services, de kennishuissessie ‘Circulaire economie: Hoe staat jouw organisatie ervoor?’

Duurzaamheid voor mens en organisatie

Het thema duurzaamheid voor mens & organisatie staat bij veel organisaties steeds hoger op de agenda, zo worden er ook steeds meer circulaire aanbestedingen uitgeschreven. Vandaar dat het voor Office Athletes tijd werd voor een Kennishuissessie dat in het teken stond van Circulaire Economie. En waar kon dat beter plaatsvinden dan bij Circl (het circulaire paviljoen op de ZuidAs)!?

‘Van ceo tot portier’

Zo’n sessie maakt pas indruk met het juiste programma. Waar ruimte is om te leren, inspireren en samen vooruit te kijken. Met een aantal inspirerende sprekers met als doel te leren van hoe we samen een beter milieu, een gezondere samenleving en een duurzame economie kunnen creëren. Waaronder inspirator Rob Boerée van StartCirculair.

Dagvoorzitter Myrthe van Stralen (Office Athletes) geeft een korte introductie over circulariteit, nudging en sociaal design.

Daarna vertelde Beryl van Wilgen (ABN AMRO Circl) wat de visie en filosofie van ABN AMRO op het gebied van circulariteit is. Met Circl zet ABN AMRO het thema circulariteit concreet op de agenda. Het pand is namelijk niet alleen een toonbeeld van circulair bouwen, circulariteit speelt een hoofdrol in alles wat er gebeurt.

Rob Boerée (inspirator bij StartCirculair) gaf het het belang (en het hoe: ‘Van ceo tot portier’) aan van het betrekken van medewerkers bij circulair ondernemen van meet af aan.

Ed Alting Siberg (DGA SiSo IT Services) vertelde tot slot over hoe voor organisaties in de praktijk optimaal hergebruik, optimale recycling, innovatie en sociale doelen verenigd kunnen worden én waarde voor onze relaties behouden kan blijven.

Zier hier de samenvatting.

Over StartCirculair

Startcirculair ondersteunt bedrijven en organisaties die meer willen weten van Circulaire Economie om vervolgens aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dat doen we met informatieinspiratie en workshops en met advies (waaronder financieel advies).
Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Laat het ons weten: E info@startcirculair.nl | M +31 6 200 11 5 11

2 mei 2018