PlasticRoad: circulair wegennet

//PlasticRoad: circulair wegennet

Het PlasticRoad-concept van koploper KWS bestaat uit een prefab, modulaire en holle wegconstructie gemaakt van (gerecycled) kunststof. Door de prefab-productie, het lichte gewicht en de modulaire opbouw van de PlasticRoad is de aanleg en het onderhoud sneller, eenvoudiger en efficiënter uit te voeren ten opzichte van traditionele wegconstructies.

Zie ook onze andere koplopers!
N.B. Op 12 september organiseert Startcirculair bij KWS in Vianen de workshop ‘Zelfstandig ondernemer & circulair ondernemen’!

Lagere CO2-footprint

De PlasticRoad is een volledig circulair product waarbij gerecycled kunststof wordt toegepast als grondstof. De PlasticRoad heeft een significant lagere CO2-footprint mede dankzij de langere levensduur en de daling van transportbewegingen ten opzichte van traditionele wegconstructies.

Ketensamenwerking

KWS, Wavin en Total werken samen aan de ontwikkeling van de PlasticRoad. Drie bedrijven, die elk met een eigen inbreng van expertise en ervaring een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van dit innovatieve concept. In Overijssel liggen nu twee PlasticRoad-fietspaden: een in Zwolle en een in Giethoorn (gemeente Steenwijkerland).Zie op PlasticRoad voor meer informatie.

Inspirerend voorbeeld

In onze ogen is PlasticRoad van KWS en partners een inspirerend voorbeeld, omdat zij zeker koploper zijn met deze innovatieve toepassing in de sector wegenbouw. Ook laten zij zien waartoe ketensamenwerking kan leiden. Terecht dat PlasticRoad de Cobouw Award heeft gekregen voor het beste product van 2018, zie hier.

Over StartCirculair

Startcirculair ondersteunt bedrijven en organisaties die meer willen weten van Circulaire Economie om vervolgens aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dat doen we met informatieinspiratie en workshops en met advies (waaronder financieel advies).
Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Laat het ons weten: E info@startcirculair.nl | M +31 6 200 11 5 11

 

26 maart 2018