Cartoni: duurzaam designlabel

//Cartoni: duurzaam designlabel

Marijn Muller is de oprichter van koploper Cartoni Design. Dit jonge en actieve duurzame designlabel is toepasselijk gevestigd in CIRCL – het circulaire paviljoen van ABN Amro aan de Amsterdamse Zuidas. Muller combineert een commerciële achtergrond met een grote affiniteit voor (duurzaam) design. Zie ook onze andere koplopers!

Meubels van gerecycled materiaal

Als bedenker van festivalmeubels en Smart Styling Furniture – tijdelijke meubels voor de inrichting van leeg onroerend goed – heeft Muller veel ervaring opgedaan met meubels van karton. Cartoni Design brengt handgemaakte en duurzaam geproduceerde veelal kartonnen meubels uit. Meubels die net zo lang meegaan, net zo sterk en net zo mooi zijn als exemplaren van hout. Het label startte met de uit karton vervaardige AMS-serie van Ernst Koning, gevolgde door ontwerpen van andere designers. Hiermee laat Cartoni de creatieve mogelijkheden zien van wat je allemaal met teruggewonnen, gerecyclede en duurzame materialen kunt vervaardigen.

Salone del Mobile in Milaan

Inmiddels verwerkt het label verschillende reststromen als grondstof voor haar meubels. In 2018 werd er uit een samenwerking met de BAM een tafel gelanceerd op de Salone del Mobile in Milaan welke is vervaardigd uit resthout van de bouwplaats.

Zie hier voor meer informatie over Cartoni Design.

Inspirerend voorbeeld

Voor ons is Cartoni Design een inspirerend voorbeeld, omdat ook zij tonen hoe creatief en innovatief Nederlandse designers zijn – ook op het vlak van het toepassen van circulair ondernemen. De laptop van StartCirculair is dan ook voorzien van een houten hardcase van Cartoni Design.

Over StartCirculair

Startcirculair ondersteunt bedrijven en organisaties die meer willen weten van Circulaire Economie om vervolgens aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dat doen we met informatieinspiratie en workshops en met advies (waaronder financieel advies).
Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Laat het ons weten: E info@startcirculair.nl | M +31 6 200 11 5 11

 

 

 

 

26 maart 2018