Ook zorgsector kan circulair ondernemen

//Ook zorgsector kan circulair ondernemen

SUEZ introduceert een nieuw inzamelvat van gerecycled plastic: het UN-gecertificeerde specifiek ziekenhuisafval-vat. Het vat is gemaakt van gerecycled plastic afkomstig van consumentenafval. Dat levert een aanzienlijke milieuwinst op: de milieu-impact is ruim 55 procent lager en de CO2-uitstoot bijna 52 procent minder dan een traditioneel vat.

Ziekenhuizen, verpleeghuizen, klinieken, laboratoria, praktijken, bejaardencentra, apotheken: allemaal plekken waar specifiek ziekenhuisafval vrijkomt. Dat afval vraagt om een speciale behandeling. Het inzamelvat is gemaakt van gerecycled plastic, afkomstig uit consumentenafval. Dit is minder belastend voor het milieu en een mooi voorbeeld van een circulaire economie.

Krachten in keten bundelen

Bij de ontwikkeling van het vat werkt SUEZ samen met MAUSER Benelux, dat het vat produceert en ervoor zorgt dat het aan alle veiligheids- en kwaliteitseisen voldoet. De gerecyclede grondstoffen zijn afkomstig van kunststoffabriek QCP uit Geleen, waarvan SUEZ aandeelhouder is. “We stonden gezamenlijk voor de uitdaging een product te ontwikkelen dat niet alleen duurzaam is, maar ook minimaal dezelfde kwaliteit heeft als het bestaande product. Het resultaat is een vat dat bestaat uit gerecycled polypropyleen, een grondstof geproduceerd door QCP. Door de kennis van alle partners in de keten te bundelen – óók van ziekenhuizen als eindgebruiker – is het gelukt een duurzaam SZA-vat te maken dat net zo sterk is als het traditionele vat. Samen hebben we het ontwerp van het nieuwe vat nog veiliger gemaakt”, vertelt Jannette de Lange, marketing manager SUEZ Nederland.

Lees hier het persbericht over de introductie van dit nieuwe vat.

Over StartCirculair

Startcirculair ondersteunt bedrijven en organisaties die meer willen weten van Circulaire Economie om vervolgens aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dat doen we met informatieinspiratie en workshops en met advies (waaronder financieel advies).
Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Laat het ons weten: E info@startcirculair.nl | M +31 6 200 11 5 11


[Foto: BasvSpankeren]

20 maart 2018