Meubilair van grachtenplastic

//Meubilair van grachtenplastic

Social enterprise Plastic Whale en meubelfabrikant Vepa hebben samen een circulaire kantoormeubellijn van Amsterdams grachtenplastic gelanceerd. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Nationale Nederlanden en Vrumona zijn de eerste die het meubilair in gebruik gaan nemen.

Initiatiefnemer Marius Smit, oprichter van Plastic Whale, verwacht met het kantoormeubilair een grote impact te maken. “Er zijn namelijk veel bedrijven die een positieve bijdrage willen leveren aan een schoner milieu”, aldus Smit.

Hoogwaardige producten van gerecycled plastic

Tot op heden heeft Plastic Whale ruim 100.000 PET-flessen uit het water gevist. Dit plastic werd al geupcycled tot designsloepen en wordt nu dus ook ingezet voor kantoormeubilair. De technische ontwikkeling, productie en verkoop van dit meubilair is in handen van Vepa.

De productie van het kantoormeubilair vindt in Nederland plaats. Dat is een bewuste keuze omdat zo de duurzaamheid gewaarborgd kan worden. Behalve plastic afval wordt er ook staalafval gebruikt voor het vervaardigen van het meubilair. “Dit staalafval smelten we om tot het onderstel van de stoel”, vertelt Janwillem de Kam, directeur Vepa.

Lees verder op DuurzaamBedrijfsleven.nl.
Dit bericht is afkomstig van DuurzaamBedrijfsleven.nl het grootste en snelst groeiende B2B kennis- en informatieplatform over duurzaam ondernemen en innovatie in Nederland. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van het beste en laatste duurzame nieuws uit het bedrijfsleven.

Over StartCirculair

Startcirculair ondersteunt bedrijven en organisaties die meer willen weten van Circulaire Economie om vervolgens aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dat doen we met informatieinspiratie en workshops en met advies (waaronder financieel advies).
Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Laat het ons weten: E info@startcirculair.nl | M +31 6 200 11 5 11

5 maart 2018