Fast Feet Grinded: van sportschoen tot vloer

//Fast Feet Grinded: van sportschoen tot vloer

Ieder jaar worden er wereldwijd 12 biljoen paar sportschoenen geproduceerd. De meeste van deze schoenen eindigen op een vuilnisbelt. Met als gevolg: vervuiling van grondwater en afvalbergen die alsmaar groter worden.

Fast Feet Grinded (FFGRD) heeft een innovatief proces ontwikkeld om ingeleverde sportschoenen uit elkaar te halen in verschillende onderdelen. Het “uit elkaar halen” van de schoenen gebeurt in een beschutte werkplaats, waar mensen werken met een achterstand tot de arbeidsmarkt: een bijdrage aan de lokale arbeidsmarkt. NIEUWS: FFGRD is genomineerd voor de Duurzame Innovatieprijs 2019 van de Rabobank!
Zie ook onze andere koplopers!

Diverse toepassingen

Zo verkrijgen ze verschillende materialen die kunnen worden hergebruikt. Toepassingen zijn:

  • rubber als toplaag van kinderspeelplaatsen en sportscholen
  • foam voor kunstgrasvelden
  • fiber voor paardenpistes

Ketensamenwerking

Door een stabiele samenwerking met Euretco, grootste inkooporganisatie van Nederland op het gebied van sport, heeft FFGRD een partner die ervoor kan zorgen dat de consument en ook organisatie de gebruikte sportschoenen inlevert bij de winkels (Runnersworld, The Athlete’s Foot, Intersport).

Inspirerend voorbeeld

Voor StartCirculair is FFGRD inspirerend, omdat het bedrijf recycling, productie en ook logistieke keten samenbrengt tot een sluitend geheel. Samen met ketenpartners, en ook met oog voor sociaal werk. Het bedrijf stelt organisaties (bijvoorbeeld sportverenigingen) in staat circulair ondernemen concreet en zichtbaar te organiseren.

Over StartCirculair

Startcirculair ondersteunt bedrijven en organisaties die meer willen weten van Circulaire Economie om vervolgens aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dat doen we met informatieinspiratie en workshops en met advies (waaronder financieel advies).
Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Laat het ons weten: E info@startcirculair.nl | M +31 6 200 11 5 11

9 februari 2018