Bio Bound: biobased circulaire betonproducten

//Bio Bound: biobased circulaire betonproducten

Bio Bound maakt betonproducten voor de inrichting van de buitenruimte, zoals straatmeubilair, parkbanden, tegels en trappen, maar ook grote verhardingsplaten voor wandel- en fietspaden. Naast deze cementgebonden producten maakt koploper Bio Bound ook hars- en gerecyclede kunststofgebonden producten. Zie ook onze andere koplopers!

Deze producten zijn voor 75% gemaakt van gerecyclede restproducten, waaronder Miscanthus: deze grassoort wordt o.a. geteeld in de omgeving van Schiphol en was aanvankelijk bedoeld om ganzen te weren van de start- en landingsbanen. De overige (her)gebruikte reststoffen worden variabel gekozen op basis van de toepassing van het product.

Take Back System

Geheel volgens de gedachte van de circulaire economie neemt het bedrijf zijn producten aan het einde van de levenscyclus (het is dan dus afval) terug om weer te verwerken in het nieuwe project. Met dit Take Back System (BTBS) maakt Biobound de cirkel rond.

Bio Bound producten dragen bij aan de reductie van CO2, en daarnaast realiseren ze door het gebruik van andere grondstoffen een cementreductie van 30%. Een belangrijk argument omdat 5% van alle CO2 afkomstig is van de cementindustrie.

Inspirerend voorbeeld

Bio Bound is voor ons een koploper, omdat het verder gaat dan andere leveranciers van betonproducten. Door naast reststoffen zoals betonpuingranulaat ook een biobased reststof (Olifantsgras) te gebruiken. Dus niet alleen circulair maar ook biobased circulair. Inspirerend!

Over StartCirculair

Startcirculair ondersteunt bedrijven en organisaties die meer willen weten van Circulaire Economie om vervolgens aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dat doen we met informatieinspiratie en workshops en met advies (waaronder financieel advies).
Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Laat het ons weten: E info@startcirculair.nl | M +31 6 200 11 5 11


 

8 februari 2018