OLVG: duurzame dienstkleding in zorg

//OLVG: duurzame dienstkleding in zorg

Recent heeft het Amsterdamse ziekenhuis OLVG de nieuwe dienstkleding geïntroduceerd. Bijzonder aan de nieuwe kleding is de manier waarop het OLVG-logo is bevestigd. Dit is niet direct op de kleding geprint of geborduurd, maar vastgezet door middel van een ‘patch’. Zie ook onze andere koplopers!

Hergebruik kleding

De keuze voor een patch is niet zonder reden. Door te kiezen voor een verwijderbaar logo kan de kleding hergebruikt worden door ziekenhuizen in derdewereldlanden. Met kleding die naar onze maatstaven is afgeschreven, kunnen we zorginstellingen in armere landen nog heel blij maken. OLVG is de eerste organisatie in Nederland die op deze manier rekening houdt met de duurzaamheid van haar bedrijfskleding.

Ook over de toekomst van de oude kleding is nagedacht. Momenteel wordt er gekeken naar mogelijkheden om de oude OLVG-bedrijfskleding van locatie Oost te hergebruiken voor het produceren van meubels.

Inspirerend voorbeeld

OLVG laat zien dat circulair ondernemen ook heel effectief in de zorgsector kan worden toegepast. En dat de impact op duurzaamheid kan ontstaan door slim, creatief na te denken over het design (hier met behulp van een patch).

Over StartCirculair

Startcirculair ondersteunt bedrijven en organisaties die meer willen weten van Circulaire Economie om vervolgens aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dat doen we met informatieinspiratie en workshops en met advies (waaronder financieel advies).
Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Laat het ons weten: E info@startcirculair.nl | M +31 6 200 11 5 11

[Foto: Manja Herrebrugh]

2 januari 2018