Inspiratiesessies circulaire economie

//Inspiratiesessies circulaire economie

In samenwerking met HNK (Het Nieuwe Kantoor) en ABN AMRO organiseerde StartCirculair in januari 2018 vijf inspiratiesessies onder de titel Startcirculair tijdens de Week van de Circulaire Economie.

In anderhalf uur kregen de deelnemers een krachtige inleiding op circulair ondernemen en organiseren, kwam een aantal succesvolle koplopers aan bod en presenteerden verschillende keynote sprekers hun actuele ervaring met circulair ondernemen. Naast informatie namen de vele deelnemers ook een aantal tips mee om zelf te starten met Circulaire Economie.

Vijf x inspiratie

Moderator en inleider was Bas Douma (inspirator van StartCirculair), toelichting op circulaire economie werd gegeven door Rob Boerée (inspirator van StartCirculair). Tevens was er bij elke sessie een vertegenwoordiger van ABN AMRO aanwezig om de ervaringen van de bank te delen. Data en locaties waren:

  1. Maandag 15 januari: HNK Amsterdam Zuidoost | keynote spreker: Hein Brekelmans, hoofd Sustainable Finance Desk, ABN AMRO
  2. Dinsdag 16 januari: HNK Rotterdam Scheepvaartkwartier | keynote spreker: Catharina Bieringa-de Jong, General Manager Sales, Bayards Aluminium Constructies
  3. Woensdag 17 januari: HNK Den Haag | keynote spreker: Richard Kooloos, hoofd Sustainable Banking, ABN AMRO
  4. Donderdag 18 januari: HNK Apeldoorn | keynote spreker: Christian Lorist, VNO NCW
  5. Vrijdag 19 januari: HNK Utrecht CS | keynote spreker: René Toet, Climate Neutral Group

Start ook met Circulaire Economie

Circulaire Economie is een item dat de komende jaren veel aandacht krijgt van bedrijven, organisaties en overheid. ABN-AMRO, Philips, Unilever, Desso, Auping, Gispen, Ahrend en andere inspirerende koplopers, zowel corporates als start-ups, investeren fors in de omslag naar een andere manier van ondernemen en organiseren: met een gesloten kringloop waarbij grondstoffen eindeloos worden hergebruikt en nieuwe waarde krijgen, met zo min mogelijk afval. Goed voor klimaat en milieu, goed voor de financiële resultaten van bedrijven.

Whitepaper, inspiratiesessies en workshops

Wil je als bedrijf of organisatie in 2018 ook starten met Circulaire Economie? Ga dan naar Inspiratie en Workshops voor meer informatie (vraag whitepaper aan) over inspiratiesessies en workshops- op maat verzorgd voor jouw bedrijf of organisatie.

 

15 december 2017