Aanbesteding rijk voor circulaire kantoorinrichting

//Aanbesteding rijk voor circulaire kantoorinrichting

Rijkswaterstaat heeft de aanbesteding voor de levering van circulaire kantoorinrichting definitief gegund aan Gispen en Rohde & Grahl. De opdracht omvat dat onder meer tafels, stoelen en kasten voor ongeveer 100.000 werkplekken van het Rijk straks bestaan uit zo veel mogelijk materialen die al in omloop zijn.

Circulaire ambitie

Deze aanbesteding voor circulaire kantoorinrichting draagt bij aan de ambitie van Nederland om in 2050 een geheel circulaire economie te zijn. Hiervoor is het rijksbrede programma Circulaire Economie ontwikkeld. Rijkswaterstaat zelf wil in 2030 al circulair werken. Bij het ontwerp en de bouw van een snelweg, tunnel of sluis maakt Rijkswaterstaat dan gebruik van duurzaam geproduceerde materialen. Ook gaat het om hergebruik van de kleding van stewards op de sluizen, waar nu al mee wordt geƫxperimenteerd.

Inspiratie

Zie op resp Gispen en Rohde & Grahl voor meer informatie over deze twee innovatieve bedrijven.

Meer weten over Circulaire Economie? Kijk dan bij Inspiratie voor GRATIS whitepaper en voor (incompany) inspiratiesessie. Of start met circulair ondernemen en organiseren met een workshop van StartCirculair.

1 oktober 2017