Tony’s Chocolonely: slaafvrije cacao

//Tony’s Chocolonely: slaafvrije cacao

Een netto-winst die van 2017 ten opzichte van 2016 groeit met ruim 6%. Een netto-omzet die met 53% groeit. Een marktaandeel van 16,7% dat in het jaar daarvoor nog 12,4% was… Dat zijn de feiten van koploper Tony’s Chocolonely. Zie ook onze andere koplopers!

Tony’s Chocolonely toont aan dat het nastreven van een maatschappelijk doel hand in hand kan gaan met een florerend bedrijf. En dat doet door principes toe te passen die in de circulaire bedrijfsvoering niet misstaan:

  • traceerbare bonen
  • hogere prijs
  • sterke boeren
  • lange termijn contracten
  • betere kwaliteit en productiviteit

Ketendenken, transparantie, investeren in kwaliteit, langdurige samenwerking, verhoging grondstofefficientie: principes die Tony’s Chocolonely ook een circulair bedrijf maken.

Inspiratie

Voor ons is dit bedrijf een inspirerende koploper. Door commercieel handelen realiseert Tony’s Chocolonely een maatschappelijk doel. Onconventioneel en succesvol. Alleen dan doorbreken we oud, lineair handelen en denken.

Over StartCirculair

Startcirculair ondersteunt bedrijven en organisaties die meer willen weten van Circulaire Economie om vervolgens aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dat doen we met informatieinspiratie en workshops en met advies (waaronder financieel advies).
Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Laat het ons weten: E info@startcirculair.nl | M +31 6 200 11 5 11

9 september 2017