Mud Jeans: huur een spijkerbroek

//Mud Jeans: huur een spijkerbroek

Waarom jeans in je kast laten liggen die je toch niet draagt? Grondstoffen zoals water en katoen zijn schaars. Het produceren van katoen heeft bovendien een enorme invloed op het milieu De circulaire economie is een kans om slimmer met onze grondstoffen om te gaan. In plaats van grondstoffen weg te gooien, kan je ze ook hergebruiken. En dat doet koploper Mud Jeans: afgedankte jeans zijn geen afval maar grondstof voor nieuwe jeans. Zie ook onze andere koplopers!

6 Stappen van recyclen

 • Circulair design
  In de circulaire economie worden producten ontworpen om na gebruik gerecycled te worden. Daarom gebruikt Mud Jeans geen leren, maar geprinte labels op hun jeans.
 • Productie
  Mud Jeans werkt alleen met gecertificeerd katoen
 • Leasen of kopen
  Bij Mud Jeans lease je jeans online of koop je jeans direct.
 • Gebruik en breng terug
  Na gebruik van je jeans breng je de broek gewoon terug naar Mud Jeans.
 • Upcycle
  Teruggestuurde jeans worden geupcycled tot unieke vintage jeans.
 • Recycle
  Oude jeans worden tot kleine stukjes vervezeld en gemengd met nieuw katoen. Hieruit ontstaat een stevig denim garen.

Sterke positie

Mede door het toepassen van de circulaire economieprincipes is MUD Jeans niet onopgemerkt gebleven: al snel pikten pers binnen en buiten de Nederlandse grenzen het concept op. Onder meer Linda MagazineHuffington Post en The Guardian schreven lovende woorden over MUD Jeans. Inmiddels heeft het denimmerk de Sustainability Leadership Award en de Peta Vegan Award in de wacht gesleept.

Inspirerend voorbeeld

Mud Jeans is voor ons een inspirerende koploper op het vlak van circulair ondernemen. Het merk zorgt ervoor dat de mode-industrie – de tweede vervuilendste industrie op aarde – verandert door spijkerbroeken op de duurzaamst mogelijke manier te produceren en te recyclen na gebruik. Een andere bedrijfsvoering, namelijk leasen in plaats van (alleen) verkopen, maakt het mogelijk dat grondstoffen en materialen weer gecontroleerd worden hergebruikt. Daar wordt al op gelet bij het ontwerp (design).

Over StartCirculair

Startcirculair ondersteunt bedrijven en organisaties die meer willen weten van Circulaire Economie om vervolgens aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dat doen we met informatieinspiratie en workshops en met advies (waaronder financieel advies).
Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Laat het ons weten: E info@startcirculair.nl | M +31 6 200 11 5 11

  

2 september 2017